det är ju tisdag/LOFFAS

Jag önskar mig..

..en kamera. En riktig, digital systemkamera. Tror jag har bestämt mig för en Canon, kanske 400d. Livet funkar inte så bra med en liiten, kompakt en från Fujifilm, som kostade 60pund och som går på vanliga AA-batterier som måste laddas stup i kvarten.

Jag längtar tills jag kan unna mig en och foto-livet kan börja återigen!

/KÖTTAS


Capellagården, Öland.

Hej, Köttas här.
Nu har jag flyttat. Till Öland, Capellagården för att vara mer exakt.
Här ska jag plugga, textil.
Jag har fått ett rum, med havsutsikt och trägolv och trevliga grannar!
Jag är faktiskt pirrig och glad, det kanske inte blir så farligt det här ändå (jag e inte så förtjust att flytta rötterna hit o dit och inte känna en enda person på ett helt nytt ställe). Men som sagt, jag tror dethär kan bli bra! Solen har snart gått ner  bortom Kalmarsund och fastlandet, ska bli spännande att rulla upp gardinen imorgon och se vad det blir för väder och se hur rosenträdgården kommer se ut i morgonljus.
Frukost är redan halv 8, och sen e det upprop klockan 10. Ska bli kul att se vilka som ska gå i min klass, jag vet att det kommer gå två japanskor. Och jag som hoppades på det! En, Ayako, träffade jag på bussen hit från Kalmar. Det ska bli spännande att höra de berätta om Japan!

Här e lite halvtaskiga bilder på mitt rum, just nu, funderar på att möblera om!Sängen, med mitt älskade påslakan. Nåt färgsprakande som piffar upp.
Fönstret med skrivbordet till vänster.
Anslagstavla, gapande tom just nu, fin byrå, schysst bokhylla och skrivbordet.
Tråkig garderob, men fin spegel med små hoppande renar/bockar i nederhörnen. Like!
Trägolv och trasmatta.
Solnedgången. Där solen syns nu, ser man havet. Inte mycket, men ack så trevligt!
Fin höstig klängväxt på utsidan av huset, Privaten.Och Rosenträdgården. Ska bli kul att följa dess olika färger under året.

Nu ser jag fram emot att gå och lägga mig, kolla på nåt på webb-tv eller en dvd. MYS, imorgon börjar allvaret.

/ KÖTTASWOO HAA MONEY!/LOFFAS

89 danska skulle vatt 3 tusen nått..

what a fucking shame. skulle hämta pengar i danmark.
anländer i norreport. det regnar. går upp fel ingång, bara det nu i efterhand tyder på att allting skulle gå rent åt helvete.
har ju gått upp rätt hål i ett 7 månader när jag jobbade på ikea, men denna dagen fel håll. regn. okej tänkte jag, det kommer vara värt att bli blöt. nöjd tar jag lappen på banken, alla papper med mig denna gången. "I would like to make a withdrawl and close my account please" okej säger damen. "you have 89 kronor", hakan flög till golvet. jag som precis hade sagt bett henne att stänga mitt konto och ta ut mina pengar, ALLA MINA PENGAR. 89 kronor. pinsamt. riktigt. resan kostade mig mer. jag skrev på pappret, tog en ny nr lapp och fick mina pengar. åt en korv från pölsemannen, med ost i. sen tänkte jag, fan, leva lyx, så jag köpte en nån sorts kall pizza slize och en coca cola. han gav mig först två, vafna tänkte jag, hade nog inte ens haft råd med det. grät hela resan hem. känner mig tanke rånad, tanka rånad på 3 tusen kronor. jag som har planerat att köpa en ny gräsklippare men det kan jag inte ens göra nu, kan inte ens klippa gräset heller för det regnar. kanske tur det. hoppas på snö nu, så jag slipper gå ut och göra av med pengar.
/LOFFAS

Cigaretter, cigarrer och askfat i vartenda hörn.

Hej.

Förra veckan åkte jag, Loffas och hans pappa Göran på en liten utflykt, eller utfärd som de säger i Skåne. Känns som vi e den ultimata utflykts-trion, det var ju vi som åkte Öresund Runt också!
Vi åkte mot Älmhults kommun för att hämta hem fyra nya stolar som Göran och Ann-Marie skulle ha i sitt uterum. Dessa hittades på blocket och tog oss ända till hålan Visseltofta. Sen skulle vi kolla på bubbelpool. Utflykten avslutades hos Loffas farmor och hennes danska man Kong Christian. De har en hel lada full med vedträn som de klyvt själva, 50 duvor på vinden, askfat utspridda överallt med ett säkert avstånd på högst 3 meter till och med på TOALETTEN! Dessutom samlar Loffas farmor på ALLT, sen urminnes tider. Ja det var helt enkelt en upplevelse.Kong Christian (måste uttalas m dansk dialekt) tar en välförtjänt ölpaus.Majblommor och säkerhetsnålar - alltid bra att ha.Lilla mysiga tv-rummet.Ännu en snygg toalett. Orange duschslang, kitsch.Toarulle och obligatoriskt askfat - PÅ TOALETTEN.Gulliga gardiner på toaletten.


Orange tandborsthållaren matchar tvålkoppen, duschslangen och den blommiga tapeten på badrumsskåpet.Sen fick vi fika. Kanelbullar med russin i, kaffe/te och skivat franskbröd med mimosa-sallad.Sen tyckte Christian det var dags för EFTERRÄTTEN!

 

Sockerskålen.

Cigarrpaketet MANNE.Snyggaste Advokaten i stan.Samlarobjekt - Saxar. Görans kommentar då jag tog denna bilden var: - Jag gillar att allt e upphängt med ståltråd, och denna rullen har troligtvis varit slut de senaste 40 åren.
Lovely!Sen var vi på väg hemåt genom det skånska landskapet!

/KÖTTAS
Kärleken till toaletter

Vet egentligen inte vad det är med toaletter som jag älskar, jag menar av ens livslängd lär ju inte toaletten vara det ställe man spenderat mest tid på. Klart man vill ha ett fint, hemtrevligt och härligt badrum men kanske är det inte det viktigaste rummet i ens hem.
Jag älskar allt från duschslangar, kakel, tapet, handfat, badkar, kranar och solknappar. Allt e så snyggt!! Jag kan inte vänta tills jag får välja inredning till my future bathroom.


Damernas toalett på Tycho Brahes Planetarium i Köpenhamn.Damernas toalett på Louisiana, Humlebaek, Danmark.Drickfontän, HDK, Göteborg.


Nu följer min absoluta favorit, kanske var det denna som fick mig att inse att jag älskar toaletter. Det finns inte längre möjlighet för mig att besöka denna toalett, min bästa kompis Malin som har inrett den har nämligen flyttat därifrån. Dock måste jag säga att tapeten, som suttit där sedan förstahandskontraktsinnehavarens mormor/farmor bodde där, gör ett sjuhelsikes trevligt jobb!

Jag e ganska säker på att ni kommer få se fler snygga toaletter här i framtiden.

/KÖTTAS


MC-PIZZA

Denna dag åkte vi motorcykel till Örtofta för att äta pizza. Örtofta ligger nån mil från Lund. Pizzan var inget speciellt men fardmedlet dit var en upplevelse i sig. Jag åkte bak på motorcykeln DIT, och Loffas åkte hem. Vi såg ut såhär:Jag bara älskade designen på mc-hängslebyxorna. Skulle nästan kunna se ut såhär jämt, dock tur att jag inte såg ut såhär första gången Loffas såg mig, då hade han aldrig dejtat mig. Ha.Glad och upprymd efter turen till Tobbes Pizza i Örtofta, redo för lite krubb.Go skylt.POSERS e vi allihopa men värst e nog LOFFAS, kolla bara..GOINGEN!!

/ KÖTTAS


Cee-Lo - fuck you
/LOFFAS

STOR SPINDEL

dök upp från ingenstand, cheesus/LOFFAS

ovanligt instrument från thailand våren 2008/LOFFAS

OLJAt.v köttas t.h loffas

/LOFFAS

araabMUZIK & Alchemist Studio Sessionaraabmuzik är ju framtiden, verkligen good shit!

/LOFFAS

Filmväder!

Gud vad det regnar! Iallafall nån skur varje dag, mest på kvällen, fast har man riktig otur så regnar det en hel dag, som idag. Eller så e det tur, så att man har en anledning att bara sitta inne och kolla på film.
Och som det regnar sen, det engelska uttrycket It's raining Cats and Dogs passar som en bra beskrivning, dunder och brak, åska och blixt!

Även ifall det var snart en vecka sen, och det blir en sen uppdatering, så iallafall..

I torsdags åkte jag och Loffas in till Lund på kvällen för att gå på bio. KINO - independentfilmälskares favvis. Vi hade reserverat biljetter till sista visningen av Nowhere Boy klockan 20.45.  Filmen handlar om John Lennon och det liv han levde innan han bildade The Beatles.

KINO var så sjukt snyggt att jag tackade gudarna att jag hade kameran med mig. Här e resultaten:Biljetten.I väntan på filmen.Härligt blåa säten.Mannen Loff.JAG HAR EN FÖRKÄRLEK FÖR TOALETTER. SNYGGA FÄRGSPRAKANDE TOALETTER. TVÅLAR. KRANAR. GOLV OCH VÄGGFÄRG. (SKA GÖRA ETT TOA-INLÄGG SENARE IDAG, SÅ FÅR NI SER NÅGRA AV MINA FAVORITER).Jag i min orange favvis-regnjacka mot den blå toaväggen, oh yeah!
Min kärlek till kombinationen orange/blå, komponentfärgerna, kunde man se i min kollektion från Värnamo Folkhögskola, Textilakademin.Orange/blå.Två salonger.När vi kom ut från salongen efter filmen och toabesök ösregnade det, OCH ÅSKADE OCH BLIXTRADE. Hela himlen sken upp i blått flera gånger då vi stod och funderade på om vi skulle springa.

Det gjorde vi. Och det var så mycigt att springa genom regnet, hand i hand, hoppandes över vattenpussar. Kändes lite som att vara barn igen.

Recension av filmen.


Dessa två klipp tycker jag beskriver filmen perfekt. Det första ger hintar om storyn, Lennons uppväxtförhållanden. Det andra klippet visar att han gillade Elvis och Buddy Holly och hade en mera rockers-look än den hippie-look jag förknippar honom med, han skolkade, rökte drack och slogs. Nog hade han the rockenroll i sig. Jag gillade filmen fast man blev sugen på att se mer, mer om Beatles och höra den musiken och se förändringen från quiff till "långhårig" pottfrilla. Slutet var väldigt gulligt! Jag kan verkligen rekommendera filmen!

/KÖTTAS

En dag i Malmö Stad.

Började på Malmö Kebab. Bland jalapenos och vitlökssås.What's it gonna be? Barnmat vs. jalapeno


De tunna skivorna är det som gör Malmö Kebab till MALMÖ KEBAB!


Här va det VITLÖKSSÅS!


Gla.


TIVOLI I FOLKETS PARK!

Pariserhjulet.
Fick berättat för mig att den toppiga byggnaden i mitten kallas Snopp-tornet!


Pappa-humor.


I entren till "Zoo:et" kändes det som man klev in i Plötsligt i Vinslöv. Kunde ju ha varit Holger och Jacko.

Det vart en trevlig dag med bara en regnskur som avslutades med en smoothie/kaffe i solen.

/KÖTTAS


Regn-fynd!

Erikshjälpen i Åkarp gav mig denna sjukt snygga regnjacka! Eller gav och gav, jag köpte den men med ett pris på 35 svenska kronor var det som en GÅVA!Oavsett om man är glad eller ledsen, så kommer jag alltid att vara glad när det regnar! Orange piggar upp!/KÖTTAS


ÖRESUND RUNDT 249:- KOLLAGE

kvitton och annat från dagens öresund rundt resa.
str8 outta the backpocket, ya dig!?/LOFFAS

Cykel till Jakriborg

En femtonminuters cykeltur till hansastaden ute på skånska slätten (Hjärup) tog plats på torsdagen.

Loffas har tidigare bott här och området fångade Köttas med sin färglada prakt på tågresor förbi, så det kändes som en ypperlig idé att ta oss dit.

Denna bild fanns på google.se.

Resten är mina..Åkrar & HimmelKöttas & Loffas på skånskt grönbeteMin älskade turkosa herrcykel och jag e äntligen återförenade. Han bor numera i Åkarp.Jag kunde inte få nog av de oändliga åkrarna....eller de vackra molnen på himlen. Inte ofta man älskar moln så mycket! They were SPECIAL!The Sign.Och jag kan inte få nog av min Loffas!

FRAMME!

BELÖNING!Jakriborg levde upp till mina förväntningar, vad gäller arkitekturen och gränderna och hur området var uppbyggt. De spetsiga takåsarna och de varma färgerna penslarna doppades i, i slutet av 1900-talet. Dessutom var det så sjukt oväntat att det var så öde där, för så mycket mer än ett bostadsområde är det inte. Men vem vet, kanske blir det så som det var planerat från början: ett bostadsområde med 3500 lägenheter på åkrarna runtom.

Väl värt för arkitekturintresserade!

/KÖTTAS
JACKASS 3D - HIGH FIVE!

/LOFFAS

boom smack krasch

/LOFFAS

Till Göran

http://www.fotografiska.eu/

mycket bra utställningar. annie leibowitz s a photographers life va helt fantastisk - väl värd att resa ända till stockholm för. go natt!

/KÖTTAS

Halmstad - Folk i rörelse

En skånepojk har vistats i halmstad ett tag, en vecka för ett vara nästan exakt.
Och nu ska jag försöka sammanfatta vistelsen. Halmstad, slingan. Det är deras egen
lilla tv-kanal. Där sa han det, en random gubbe,man. "halmstad, det e gott, folk i rörelse". Och det borde räcka.
Folk i rörelse, fantastiskt utryck. Ett annat härligt utryck var, "ja, de har jag hört ifrån en del elaka tungor". Elaka tungor, så sjukt gjutet. Det var gubben i hälsobutiken som sa det. Vi har flyttat, nu säger jag vi, för jag har ju givetvis spenderat min tid där med köttas, ingen minder än den köttande köttaren. Vi har kvällsdoppat, smugit sakta men säkert förbi per gessles hus, skådat hennes gammla arbetsplats. ätit shit-ost (vet inte hur det stavas), hjälpt den vackras syster att flytta, och passat barnen, byggt lite lego hann man också med. När byggde man lego sist? Kommer inte ihåg, men bitarna är fortfarnade likadana. Det är bara jag som har förändrats.

En flytt som bestod av tunga lass, gammla goa gubbar, och fulla äldre men ändå yngre män/pojkar. Vem börjar dricka cider halv 10 när man håller på att flytta? ingen aning.. Annorlunda må jag säga.

vickningschips is good shit.

Hyrt film. 8 filmer. fick äntligen sett adams äpplen. kommer en review om den senare. den har jag tekniskt sett velat se sen 2006. och där, på halmstads nya stadsbibliotek låg den och väntande på mig, 15 kr. cheeesus. så fet den var!

nu vet jag inte om detta inlägget fullt ut ska handla om allt vad vi har gjort, för det har trotts allt vatt vi som gjort det och inte ni. men ni fick en liten preview eller vad man kan säga. tänkte faktiskt fylla ut resten av inlägget med bilder från resan, bilder är alltid och kul, och jag vet att ni kommer bli impade, då ska ni veta att vi har båda två tagit dem, så jag tänker inte ta äran för alla! min älskade köttas, du sitter ju här men jag vill ju säga tack ändå för en fantastiskt trip, du är go klart. love jon!

/LOFFAS&köttasLura ingen tre gånger

Har ni hört historien om han fåraherden som vaktade fåren (såklart) och som vid tre olika tillfällen ropar på byborna, och lurar dem att komma för att vargen en nära och kan skada fåren. Men där e ingen varg. Och sen den fjärde gången han ropar, för att det verkligen kommer en varg, då kommer inte byborna för de tror bara att han skojar som de andra gångerna. Otur, skyll dig själv.. ja.

Alltså sånna böcker fick man ju läst för sig som barn, och på mig har det satt sig fast.

Jag råkade just lura Loffas att jag satte en bil i halsen, han såg helt förskräckt ut och jag var tvungen att sluta luras för jag tänkte på ovanstående budkap. Oh herregud, jag e lite sådär skrockfull också.

Men det e inte Loffas.. "Ha, lura vargen att byfånen.." sen gick han och köpte en limpa bröd.

/KÖTTAS


RSS 2.0