HEMMAKVÄLL.

Igår hyrde vi film. Tre stycken faktiskt.

Farsan.

Fish tank.

Veronika decides to die.

I just den ordningen va de bra. Alltså Farsan va ju en stor besvikelse. Fish tank va bara så negativ rakt igenom (hur har den vunnit så mycket? Oscar, BAFTA och Cannes.) Men ikväll såg vi VERONIKA DECIDES TO DIE. Baserad på Paulo Coelhos bok, med en sjukt bra story.

Citat från DVD-fodralet: Huvudrollen Veronika (Sarah Michelle Gellar) har allt man kan önska sig. Hon är vacker och framgångsrik, och en lysande framtid väntar henne. Men trots det bestämmer hon sig för att ta sitt liv. Hon vaknar upp på en mentalklinik där hon får veta att hon bara har fem dagar kvar att leva. Och först med vetskapen om att hon snart ska dö, börjar Veronika till slut lära sig att leva.

Ganska mörkt ämne och början är inte så uppmuntrande men filmen är exakt rätt speltid för ämnet så man tröttnar inte och detta gör att man stannar kvar för att veta vad som ska hända. Budskapet: Lev medans du lever och uppskatta varje dag för vad den är. Veronika träffar så klart kärleken på mentalkliniken, Edward som inte är mentalsjuk utan i svår chock efter en olycka där hans flickvän dog. De båda rymmer och höjdpunkten i filmen är ..och ni som vill se filmen kanske borde skippa att läsa detta!:


.. när Dr.Blake avslöjar för oss tittare att de fejkat Veronikas diagnos just för att får henne att vilja leva.


När hon tror att hon ska dö inom en snar framtid vill hon göra allt det där som hon tycker om att göra, bara en sista gång. Beställa taco i hennes favorit-tacostånd. Åka till havet, känna sanden. Prata med sin mamma, ja på riktigt prata. Att gå in på en irländsk pub och för första gången i hennes liv beställa en Guinness.
Sitta uppe, vaken, vid havet och vänta till solen går upp. Betrakta.




Att Lisa Ekdahls Vem Vet helt plötsligt dyker upp i denna amerikanska rulle gör att peppen stiger, man känner på sig att det ska lösa sig.



Jag önskar jag var lite mer Carpe Diem.

Ja, vi kan inget annat än att rekommendera filmen, en ny favorit, Köttas vill se den en gång varje kväll tills vi måste lämna tillbaka den. Vi får se hur det går..

/KÖTTAS & LOFFAS




Stockholmare köper korv i Gränna

Vi mumsade på korv. En stockholmare och hans tjockare son beställer efter oss. Sen gick de ett par meter bort och väntade. Hade ett far-och-son-moment. Sen va korven klar!

- Korven e klar!

- Tjenare, e den redan grillad och böjd?

- Vad vill du ha på?

- Vanlig senap, inge shimmy.

Fy fan va de njöt. Fadern och sonen.

/ LOFFAS & KÖTTAS

Månskens-bad

Tisdag dag. Jag spenderade hela sju timmar på en svettig obekväm buss. Hela vägen från vår vackra huvudstad till min vackra pojkvän Loffas som anlände samtidigt som mig på västkusten. Jag kunde inte sluta tänka på ett skönt kvällsdopp i Grötvik, svalkande.

Så jag tackade vädergudarna att de mörka molnen som hängde över Jönköping blåste åt ett annat håll. Den Halländska naturen lystes upp av solen.

I min romantiska fantasi cyklade vi till Grötvik med en flaska röd Ecologica, men det började visst skymma snart så det blev jag som fick köra.

Vi badade och omgivningen såg ut såhär:

Det e sånt här som får mig att gilla sommaren. Äventyr. Gärna på kvällen/natten med någon man älskar!

/KÖTTAS


På Stockholms tunnelbana

får man inte  DANSA!

..ALLT ENLIGT MIN KÄRA VÄN EMMA.

HAHAHA. KLOCKRENT! /KÖTTAS

Stockholms-vännerna

helt ensam i stada efter katten drog. men då e det tur att man har tre goingar som kan fördriva ens tid.



Bästa Malin! Världens finaste människa. Beundransvärd. Saknar henne som fan. Hade inte setts på ett helt långt år men allt va precis som vanligt, då e livet gott!



Jonas tog mig ut i regnvädret på lördagskvällen. Babylon. Och bästa Nada på Åsögatan. Där va det röj. Väckte lusten att bli dj. De hade ju så kul. Kandklapp och fotklamp. Pepp.



Mackan (Snäckan, Knackan, Snackan) från Kumla har flyttat in på Katarina Bangata och jag fick komma dit på te. Chai. Och så snaskade vi på Salt & Vinegar-chips och Bilar.

Tack! Love ya all.

/KÖTTAS


Bubbelbad!

en dag va det så sjukt varmt. jag var trött efter jobbet och orkade inte gå de 100metrarna ner till mälaren. då tappade jag upp ett mälaren-tempererat svalkande bad i badrummet istället.







ok det va inget riktigt bubbel. bara tvål. men det e kanske det roligaste med bad. det var ju skönt, och jag kände mig miles better afterwards, men tråkigt. jag tror jag måste ha en liiiten minipool om jag ska kunna njuta helt fullt ut. så att man kan stå på händer och annat skoj.

så så långvarigt blev det inte.

/KÖTTAS


pojk-vaske(n)r





/LOFFAS

det tog tid men nu e den klar



/LOFFAS

oh my god you fuckin old lady THATS AMAZIN!



/LOFFAS

Vans “Canvas & Leather” Pack – Zapato del Barco and Era



inte fel alls.

/LOFFAS


classic b-fast

sen grankärr. d står man sig på.
kanel är också bra för blodomloppet eller något.
nu skämms jag nästan för att jag inte kommer ihåg vad d va.



sån här frukost får man banne mig inte på MALLORCA

/ LOFFAS

paket från storstan

på margaretas namnsdag, kärringaveckan som denna veckan också kallas
så fick jag ett paket i brevlådan. från köttas själv.
hon e ju bara så go.




huuu, magic or what

/ LOFFAS

steker ägg?

jag missa kitty i sthlm när hon joina köttas där.
så jag lägger upp en klassiker från västbo.




/LOFFAS

köttas har köttat #1




vill helst inte gå in på vad som hände.



sen tröst åt hon.

/ LOFFAS


Bara Måste!

Min favorit-reklamfilm då jag bodde i Manchester UK:

Fantastisk skit! Gorillor alltså, så jävla mäktiga! Önskar jag hade en här i rummet nu, vid ett trumset! Wowsers!

Det vita bandet

har inte för mig att jag har gjort ett film tips på länge, eller någon gång.
så sprang jag på denna på webben. det vita bandet av Michael Haneke. Jag har sett
funny games, bennys video, halva dolt hot innan jag såg denna, och alla dem har jag diggat.

Jag och David såg denna på kino. Och jag var precis där inne för att kolla för vad dem har för sommarbio.
Denna filmen är så fet, vilka bilder, vilka knepiga, rysliga personer och en riktigt bra story. Det händer ett par
konstigheter i en by i tyskland, och allting berättas liks... aa, se den, jag pallar inte skriva mer. Betygen på imdb.com
brukar inte ljuga och i detta fallet är det klar sanning.

http://www.imdb.com/title/tt1149362/synopsis





och den är i svart och vit, precis som man vill ha det. helt sjuka bilder.

/ LOFFAS

turkey, they also had an empire, full of furniture for some reason



funny shiiiet


/LOFFAS

Gårdagens Bild



KITTY

-VÄRLDENS BÄSTA KATT!


Sthlm.

Katten o jag e i sthlm tillsammans. Idag gick vi på stan. Det e alltid lika kul när man ser kändisar, kändisar man diggar, i sina hemmamiljöer, när de e vanliga människor.

Idag såg vi:



ANDERS WENDIN AKA MONEYBROTHER

 

...stod vid Hornstull och väntade på nån eller kanske en buss, om nu kändisar åker buss, han stod och log dessutom, bakom mörka glas, med sin telefon i högsta hugg, kanske han fått nåt saftigt sms?

OCH



VERONICA MAGGIO

 

...gick förbi med en lite bulle i ugnen då vi satt och snaskade i oss en god Isabel på Ciao Ciao Pizza.

/ KÖTTAS


killer bees

dem rymde och nu dödar dem allt, undra när dem anländer i skåne.



ceasar kom precis in, livrädd, dem e här.

"the disturbing reality is that, its not a natural part of this community.."


/ LOFFAS

så de svänger



/ LOFFAS

Halmstad - By Night!

Oh la la. Herregud, Halmstad has turned into Sthlms lillebror. Sthlm-wannabe-town. Schteeeek, schtek, stek!

Jag o Jenny har vatt ute, på Bulls uteservering och herregud, grodorna bara hoppar ur munnarna på folket.
En kvinna stod och flörtade och satt i knäet på killarna vid grannbordet, "hockey-killarna med fula tribe-tatueringar" enligt Jenny! Vad jag hörde komma ur hennes mun och såg va:

" Jag tillfredsställer mig själv.."
" Jag e lyckligt gift sen 10 år tillbaka.." Hon hade ring på vänster ringfinger..
Och sen klia hon ena snubben upp och ner på armarna. Halleluja vilket skådespel!

Sen gick vi därifrån efter kl. 01, skulle köpa mat. Donken va stängt. Men Pasta-vagnen va öppen, och den obligatoriska korvsnubben va kvar. Jenny ville ha pasta, och ställde sig i kön. När det va hennes tur, ställde sig en tjocking (kille) framför henne och sa: "Träng dig inte" Jenny sa till honom att stå rakt i kön och inte vid sidan om, sen va han allmänt otrevlig mot tjejerna i vagnen, och sa att allt va äckligt, slutade med att han ej köpte nåt. "Kan ni rekommendera en fet pasta-sås" TJOCKIS!

Sen gick vi till korvgubben, jag beställde en French Hot Dog. Gott, och killarna som beställde före mig va från Laholm, enligt Jenny, och de höll kanske med, lite stötta kanske de blev, vad vet jag, men det förtjänade dem. Oh Lord.

När vi senare gick hemåt, efter jag fått min korv pratar vi om hur otrevliga alla e här, utan anledning, och ser att ett gäng framför oss, bestående av 4 killar och en tjej, varav en kille e på fel sida av bron och typ HÄNGER ner över ån.. När vi går förbi, och detta e enda gången vi e "otrevliga" i smyg (fast de hör) säger Jenny: I Hallandsposten imorgon kommer det står, "..och kille hänger ut över Nissan och trillar i.." och en av killarna fyller i: "..Och vem e det som dör?" Sen hojtar vi lite "hormonstinna", engelska fuck you-tecken och får då höra "SLYNA!" Herregud, jag flyttar då aldrig tillbaka till Halmstad på heltid, om man ska behöva vänja sig vid såna slagord, dagligen.



På väg! Jag och Jenny!



Här "råkade" jag knocka Jenny något, men hon lever, tack gode..



Här njuter vi av våra bordsgrannar som snodde två av våra stolar utan att fråga, då titta vi lite extra på dem, och då kommer snubben till vänster i kortärmade skjortan över och typ svamlar "Ha, ha, vi behöver era stolar för vi ska ha en orgie..", och sen nåt väldigt oförståeligt. Senare kom tre blonderade brudar.



Snyggaste bilden på mig, som Jenny tog, där jag va tvungen att va oförberedd för att bilden jag tog på henne innan va hon oförberedd, oh Lord, this is me! Varsågod!



Slurp! Vodka/RedBull

/ KÖTTAS

inge shimmy här va




/ LOFFAS

en arg wrestlare

han ska knäcka någons rygg, och den personen
är tydligen värre än michael jackson.



/ LOFFAS

finns för många dåliga artister.

detta här är så dåligt att det är värt att blogg om.
alla borde inte få göra musik. så jävla pinsamt.






/ LOFFAS

Allt va bättre förr!

Definitivt humorprogrammen i P3. Mammas nya kille och den dära clownen som luktar bensin - SLÄNG ER I VÄGGEN!

Så sjukt tillgjort och pinsamt. Bättre var det på HASSANS tid. Så enkelt men ack så fabulöst jäkla brrra!
Lyssna och njut! Bomull för öronen, sjukt härliga personligheter och bered er på ont i magen av allt skratt, typ. Nä, men så nice bara!









/ KÖTTAS

Klipp-tider!

Hej! Jag heter Köttas och jag älskar att förändra mig genom olika frisyrer. Antar att jag inte förändrar mig sjukt mycket numera eftersom jag diggar att ha kort hår. Så kort hår, OCH RÖTT HÅR! Så e det bara, rött ska det vara!!
Så om en vecka är det alltså dags igen, efter att ha väntat i ca 3-4 månader - Fattig student!
När jag bodde i Manchester klippte jag mig till 99% hos Toni&Guy Academy. Jag hade en favoritfrisör som heter Adam. He made wonders. Nu i Sverige har jag gått tillbaka till min gymnasietids favoritfrisörska Monica Beije. Det bästa med dessa två är att de är extremt duktiga på vad de gör men också att de klippt mig länge så de känner mig och vet hur jag vill ha det! Om jag inte blir designer, textilkonstnär eller ridande polis tänker jag utbilda mig till frisör, det skulle vara Absolutely Fabulous!

Här kommer några av mina tidigare frisyrer, och sen vad jag funderar på härnäst!:

   

     
Alla 7 ovan är Toni&Guy.


Dålig hårdag: Göms under mössa

 
Hemma-bygge: Svamp


Senaste klippet: Monica

På måndag blir det en kombo av dessa:

 
  
     
 

Nästa vecka får ni se resultatet, wish me luck!
/Köttas


marknad

marknad på drottnintorget, halv 7 var vi där.
då slet dem i våra grejer, och marknade började kl 9.
sinnes. man fick inte ställa ut mer än sina bord på
torget. alla sakerna, lådorna, skitet, fick stå brevid, utanför
torg gränserna. sick. det blev så vilt halv 8 att en vakt fick komma
och skrika på folket att lämna oss ifred. man får inte börja sälja förräns
EFTER 9. jävligt varmt, solen i ryggen. tur man hade sin örkelljunga lantmän keps.

mycket sjukt folk, blev av med grejer för cp priser. 60 spänn för en micro som
en snubbe på en permobil körde iväg med. han ville inte ha den för 100 kr för
den var automatisk, han hade småbarn och dem hade tryckt och haft sig.
men för 60 kr var det helt okej. då försvann barnen ur bilden. en man försökte
köpa maries majskolv pinnar för 10kr med 20 femtiöringar. thats a no no. dem
går ju ut snart och vem FAN GÅR RUNT PÅ EN MARKNAD MED BARA FEMTIÖRINGAR?

haha. t-shirt för 10 kr, dvd spelare för 40 kr. aaa helt sinnesjuka summor. men sakerna
skulle bort och jag har inte mycket med mig hem.
vi ses nästa gång jag har lika mycket skräp att sälja för barnsliga summor. peace


/ LOFFAS



Qi-gong på landet

Klockan 10 ska jag mamma och min syster Sara på Qi-gong, här på landet. Ska jag vara nervös? Alla tre har lite svårt att koordinera våra lemmar, antar att jag och Sara har det efter vår mor. Jag tänker att Qi-gong bara är lite sträckövningar och liksom lite som yoga, men lättare. Hmm. Jag antar att jag får veta snart!

I vilket fall tänker jag vara klädd såhär!



T-shirt: Loffas Tryck och produktion "För d va FINT VÄDER" (keasatwork.blogg.se). Känns som att det kommer gå hur bra som helst nu!

FINT VÄDER e det iallafall!

/KÖTTAS

RSS 2.0