HEMMAKVÄLL.

Igår hyrde vi film. Tre stycken faktiskt.

Farsan.

Fish tank.

Veronika decides to die.

I just den ordningen va de bra. Alltså Farsan va ju en stor besvikelse. Fish tank va bara så negativ rakt igenom (hur har den vunnit så mycket? Oscar, BAFTA och Cannes.) Men ikväll såg vi VERONIKA DECIDES TO DIE. Baserad på Paulo Coelhos bok, med en sjukt bra story.

Citat från DVD-fodralet: Huvudrollen Veronika (Sarah Michelle Gellar) har allt man kan önska sig. Hon är vacker och framgångsrik, och en lysande framtid väntar henne. Men trots det bestämmer hon sig för att ta sitt liv. Hon vaknar upp på en mentalklinik där hon får veta att hon bara har fem dagar kvar att leva. Och först med vetskapen om att hon snart ska dö, börjar Veronika till slut lära sig att leva.

Ganska mörkt ämne och början är inte så uppmuntrande men filmen är exakt rätt speltid för ämnet så man tröttnar inte och detta gör att man stannar kvar för att veta vad som ska hända. Budskapet: Lev medans du lever och uppskatta varje dag för vad den är. Veronika träffar så klart kärleken på mentalkliniken, Edward som inte är mentalsjuk utan i svår chock efter en olycka där hans flickvän dog. De båda rymmer och höjdpunkten i filmen är ..och ni som vill se filmen kanske borde skippa att läsa detta!:


.. när Dr.Blake avslöjar för oss tittare att de fejkat Veronikas diagnos just för att får henne att vilja leva.


När hon tror att hon ska dö inom en snar framtid vill hon göra allt det där som hon tycker om att göra, bara en sista gång. Beställa taco i hennes favorit-tacostånd. Åka till havet, känna sanden. Prata med sin mamma, ja på riktigt prata. Att gå in på en irländsk pub och för första gången i hennes liv beställa en Guinness.
Sitta uppe, vaken, vid havet och vänta till solen går upp. Betrakta.
Att Lisa Ekdahls Vem Vet helt plötsligt dyker upp i denna amerikanska rulle gör att peppen stiger, man känner på sig att det ska lösa sig.Jag önskar jag var lite mer Carpe Diem.

Ja, vi kan inget annat än att rekommendera filmen, en ny favorit, Köttas vill se den en gång varje kväll tills vi måste lämna tillbaka den. Vi får se hur det går..

/KÖTTAS & LOFFAS
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0