Pointer Benson Höst/Vinter 2010

Soft med tillverkningsvideo till, ser ju allt för lätt ut.

 

/LOFFASHej, ska vi knulla, aa för fan kommar han ju säga, för han e kille kåt och bög/LOFFAS


I wii...

finns det en karaktär som heter Misaki, tjej, det tycker jag är lite diskriminerande. vi la märke till henne när vi spelade bordtennis.
http://cache.gamercreated.com/tag-640-480-scale-files-31153-Misaki_20091216204603.jpg

/LOFFAS

i borås..

kan man beställa antingen en kebab tallrik med ris och hemmalagad räksallad, eller en rulle med räksallad.. det är ju helt sinnes sjukt...

/ LOFFAS

Färgningsvecka v.37Pasi Välimaa - textilkonstnär och tillika vår sjukt sköna färgningslärare.

Yumi - den skönaste Japanen

Colour, colour coulours exploding!

/KÖTTAS


Kanske min nya favoritlåt, när jag är på DET humöret..Jag ser framför mig en spelning med Tommy Nilsson på en stor scen framföra denna, BARA FÖR MIG!

"Får jag komma in, när du öppnar dig som en vildros" - Gud vad sensuellt.

/KÖTTAS


Buckwild, Heatmakerz.. classic/LOFFAS

Avery Storm, Buckwild, Drag-On, Neo Da Matrix, Heatmakerz - In Studio Workin


espresso house

logga ser ut som en bullfitta eller en röv/LOFFAS&DUVAN

SPIK

Förr i tiden var snickare definitivt spik beroende. Eller så var det för att skruv var för dyrt eller för svår hanterligt, allting är ju lättare med elektricitet. Men detta köket jag var med och rev idag var verkligen laddat med spik. Det var precis som att dem trodde att, "nja, denna panelen kan behöva 23 spik till". Visst är det inte fel att använda spik, men kompisar, lagom mängd. Och det är inte de regulära spiken vi använder idag. Detta var stenålders spik. Spik, fingerlånga, och själva "toppen" på den var helt overkligt stor. Idag kör man man mest borrmaskin som jag förstått, skruvar, eller spikmaskiner. Kanske takläggare som fortfarande kör med hammare och spik, eller? I vilket fall som helst så har tekniken gått fram. Men dagens spik är inte ens nära så coola som dem gamla. Inte för att jag skulle vilja arbete med dem. Det krävs vikingar. Män med skinn västar, stort skägg, tighta blåa jeans, hammar bälte och tattoeringar. Allt detta är defintivt kraven för att kunna få använda dem stora spiken.

Kan se det framför mig, hur dem valde ut de som skulle få vara med och sätta upp detta kök. En efter en var dem uppradade, nästa, nästa, okej, nästa, nästa, okej. Som i nyckel till frihet, när han står och läser upp namnen på de som ska få vara med och tjära taket, en het sommardag. Det är defintivt alltid varmt också i min fantasi när jag föreställer mig dessa old school spik gubbar. De hade inte matlåda, de drack knappt. De fick allt detta när de kom hem, där frugan står utanför dörren med en vit tygbit och viftar in sin gubbe. En puss på munnen sen är grisen serverad.

Jag är inte very big on spik, men efter idag kan jag definitvt mer. Förra köket jag var med och rev var en bagatell att slå i sönder med kofoten jämfört med detta. Det tog tid och lidande, och oron för att fastna med ett spik någonstans, t.ex i handleden försvanna aldrig. Fick hela tiden vara uppmärksam på vart dem satt, hur dem satt, hur jag skulle slå. Och jag slog, slog, slog. Fyför. Antingen var detta ett väldigt sällsynt fall av för mycket spik, men jag skulle inte tro det. Jag kan nästan fastställa att efter denna dagen så var snickarna minst lika glada i sina spik som i sin hammare. Det måste nästan varit den största importen.

Spikmaskiner är ju behändligt, men stora feta spik och rostig hammare vinner ju lätt i den matchen.

/LOFFAS


swebuss internet, wow...

om ni någonsin tänker åka swebus och har fått höra av en vän som har hört av en vän av att det finns internet på bussen, gratis. se inte fram emot det. lova mig. fyför i helvetet så kasst det är. tur att man har annat gott att tänka på.

/LOFFAS

Loppisfynd i Romantikens tecken.

Till min allra käraste Loffas!

Jag har shoppat idag. På Lions loppis. Som vi kan använda i helgen när du kommer hit!Kaffekoppar med hjärtan på.
Det fanns fyra stycken men kärlek är något mellan två personer, mig och Loffas, så därför köpte jag bara två.KÄRLEK!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤Och sen världens finaste kofta för 40 kronor på Röda Korset.Och en grön manchester-kudde.

För 161 kronor är jag jätteglad!

/KÖTTAS


Grattis på födelsedagen Parvel

hahahaha/LOFFAS

Nyckeln till Frihet.

OK, nu har jag sett hela Nyckeln till Frihet och den gjorde mig icke besviken. Tårarna kom, såklart! Jag kanske ser om den redan imorgon, mycket möjligt. Sån e jag nämligen, jag vill upptäcka nya detaljer i filmer, sånna som man kanske inte la märke till första gången, och e det en bra film då kan jag inte låta bli den, helt enkelt! Att tröttna på en bra film händer knappt mig, kanske efter trehundrade titten, kanske!

Måste bara lägga upp två bilder på Morgan Freeman och hans kompanjon Tim Robbins, så att iallafall jag kan bli glad när jag ser den här på bloggen. Hoppas den kan göra er glada också!

DET GÅR INTE, SKIT, SKIT, SKIT!

Ni får helt enkelt se filmen, eller googla bilder.

Blaj!

/KÖTTAS


good shit
/LOFFAS älskar KÖTTAS

svenska fast på engelska

/LOFFAS


Tribute to Capellagården, already!

Jah, nu har det börjat! Tror och hoppas jag. Det trivsamt underbara livet på Öland och Capellagården!
Jag känner sånt lugn här, lugnet som ALDRIG riktigt infann sig i Värnamo. Här kommer jag trivas med att jobba, jobba, jobba i verkstäderna (inkl. trä och keramik) men även att bara ligga själv på mitt rum och bara vara, utan att känna att något stör eller att jag skulle gå misste om något. Fast mest av allt kommer jag ÄLSKA all möten med fantastiska människor.

Idag vaknade jag av RRRIKTIG halsont, sådär så att det verkligen känns när man sväljer, det känns svullet. Har under hela dagen gått o tänkt om det e värt att åka buss till Mörbylånga eller Färjestaden för att köpa halstabletter. Men jag bara nämnde det till en av trädgårdstjejerna i vårt hus, Elsa, som sa "Salvia är bra vid halsont" och så gick hon 5-10 meter till salviabusken och plockade ett tiotal blad. Det var bara att vrida av de på mitten och hälla kokande vatten på det. Och teet smakade verkligen halstablett. Jag tror dock att jag drack lite för mycket för jag fick lite ont i magen, men det halsonda lindrades. Kanske kan ta med bladen till frukosten imorgon!

Sen har jag och tjejerna i mitt hus spelat tärning. Spelet som jag introducerades till för några veckor sedan av Loffas mamma och Peter. Catrin min närmaste granne hade också spelat det innan, vilket var tur då jag skulle komma ihåg reglerna. Jag e så glad att både Catrin och Helena svarade ja när jag frågade om de gillar att spela spel. Första och enda rundan visade Helena bevis på riktig nybörjartur och vinnarskalle. Jag kom tvåa och Catrin som visade sig vara en sjuhelsikes gambler kom sist, turen stod inte riktigt på hennes sida just idag.
Just att vi kan umgås och spela eller bara konversera i köket känns jätteskönt. Bra grannar e det enda man kan önska sig! (Eller hur älsklings-Loffas ;) )
När vi satt i köket kom Martin tillbaka. Han e en keramik-tvåa och kan mycket om mycket, typ. Han introducerade mig till antroposofi. En lära, ganska flummig och kanske kosmisk typ som jag tror kommer härifrån Sverige, eller kanske inte, men det finns iallafall ett center för antroposofi i Järna, på vägen från typ Jönköping till Stockholm. Och Saltå Kvarns produkter är odlade enligt denna lära. Biodynamiskt är ett annat ord dom hör hemma i denna krets. Till exempel så bygger man vattentrappor så att vattnet ska få tillbaka sin naturliga väg/gång/rörelsesätt. Trapparna e byggda så att vattnet kan cirkulera i kosmiska cirklar, trrror jag. JAG SKA GOOGLA DETTA OCH KOLLA WIKIPEDIA. Men jag ser fram emot att få tips och inblick i helt nya intressanta världar, som det verkaa finnas enormt många av här på Capella.
Martin berättade också en sjukt rolig och otippad grej om närliggande byn Skogsby. Martin har förövrigt bott här i 2 år så han verkar veta en del rolig kuriosa och anekdoter härifrån. Iallafall i Skogsby, kanske 5km från Vickleby/Capellagården så har det funnits en STRIPPKLUBB kallad McDragans, döpt efter Dragan himself som ägde den. Tydligen e det en kedja, precis som McDonalds, och just denna strippklubb höll till i en helt vanlig villa. En riktigt strippklubb, med baltiska tjejer, men nu hade den stängt pga av klagomål. Fantastiskt otippat i denna så annars idylliska miljön.
Och sen fick vi berättat för oss att alla, eller många bönder på Öland stämmer varandra för små tramsiga och kanske onödiga händelser/saker och att många advokatfirmor i Kalmar livnär sig enbart på stämmande bönder.

Vi har idag gått igenom schemat för höstterminen. Kommer bland annat få en helt ny, för Capellagården, gästlärare som ska lära oss om växtfärgning. Helena hade läst en artikel om denna lärarinnan och tydligen är det giftigt att andas in ångor av rabarberblad. Bra att veta, för alla, helt enkelt!
Och helgen vecka 39 e det Skördehelg här på Capella och hela Öland. Alltså fredag-söndag 1-3 oktober. Då e alla välkomna hit!

Och sen, bäst av allt nästan, e att jag, trots att jag ej sett slutet, har fått en ny favoritfilm. Se7en och Jagad ligger nu på en delad andraplats. Nyckeln till frihet har nämligen funnit förstaplatsen i mitt filmhjärta! Jag bara älskar Morgan Freeman men även ifall han inte skulle varit med i filmen hade jag definitivt ÄLSKAT den ändå. Förut, för jag kollar på den i omgångar, började igårkväll och kunde ej sluta titta, var tvungen att tvinga mig att stänga av för det blev försent. Och just att jag ser den i omgångar e nog för att jag inte vill att den ska ta slut. Ja men tidigare då, så kände jag både att gråten var påväg, jag kände att hjärtat bankade hårt och även en väldig eufori. Härliga känslor att känna på en och samma gång OCH pga av samma film.
Känns som det e en klassiker och jag undrar lite varför jag inte sett den tidigare, sjukt konstigt. Och e det någon annan därute som precis som jag inte har sett den, så bara MÅSTE NI SE DEN! (Jag hoppas dock inte att jag bygger upp oändliga förväntningar, det vill jag inte, så se detta mest som en uppmaning: Filmen är såpass bra att den inte får missas!)

Som sagt, en helt fantastisk dag. Imorgon kommer vi på textil att ha workshops i trä- och keramikverstäderna, och keramik- och träettorna kommer ha textil osv. Jag ser framemot ännu en fantstisk dag på Capella, men först måste jag se klart filmen ovan!! Och avslutningsvis tänkte jag visa lite foton från kvällen.Mysig läshörna i trapphallen. Blommorna matchar lampskärmen så bra....men också min färgperiod just nu. Cerise/orange. Blå har blivit lite åsidosatt av dessa färgbomber.Bevis på att lampan matchar blommorna och mitt humör.Vårt kök, i Privaten.Tärningarna!Catrin, granne och Stocholmare som älskar havet.Helena, tjugotvååring som driver sin egen loppis på gården hemma, utanför Bollnäs.Jag, med min favoritkopp, innehållandes x antal halva Salvia-blad.Blommor på köksbordet, standard. Även i badrummet och i hallen finns buketter. Inget man e direkt bortskämd med från tidigare skolmiljöer.Bara Skön, på skafferidörren.Kram o go natt alla!!

/ Er KÖTTAS!


vad-ska-vi-äta-idag-dilemma

Loffas - Stinas kyckling då?

Köttas - Neej, du vet inte vad de stoppar in i en sån, ämnen, e och sånt


en till diskussion-om-vad-vi-ska-äta-idag
hon är ju så klok och kunnig när de kommer till mat den där köttas.
"ämnen, E och sånt".. aa så gott

/LOFFAS


Hösten erbjuder lite fett

BOARDWALK EMPIREChronicles the life and times of Nucky Thompson, the undisputed ruler of Atlantic City, who was equal parts politician and gangster.

skådespelare från the wire, kända gangsters, tommy guns, gammla bilar, konstiga hattar, snygga kosymer, steve buscemi, martin scorsese har ett finger med i spelet, första avsnittet i alla fall.
detta, ladies and freakymen kommer bli feting.Bob Dylan
- The Bootleg Series Volume 9 – The Witmark Demos: 1962-1964 and The Original Mono RecordingsThe Witmark Demos features 47 Bob Dylan songs recorded by the artist accompanied only by his acoustic guitar, harmonica and occasionally piano on 2 CD or 4 LP 180-gram vinyl. All of these songs were written – and their subsequent demos recorded – before Bob Dylan turned 24 years old.

Among the many gems are 15 Bob Dylan songs that were recorded by the artist only for these sessions, and which have never been officially released to the public until now. These include the plaintive "Ballad For A Friend," the civil rights era-inspired "Long Ago, Far Away" and "The Death Of Emmett Till," and the poignant "Guess I'm Doing Fine."Ser verkligen iframemot the Witmark demos, något nytt att snöa på. mer om d kan ni läsa på dylans.. här har ni länken helt enkelt, slöisar.. http://www.bobdylan.com/#/early-demos-and-mono-recordings
ENTER THE VOID
- Gaspar Noé - http://www.imdb.com/title/tt1191111/

har redan länkat om detta, denna, en gång, kanske två. men jag känner för att göra det igen.
detta kommer bli sinnes, riktigt sinnes, hoppas bara att man får möjligheten att se det på bio. 3 timmar har jag hört, av ren galenskap, varning för er med epilepsi.
After living in Japan for some time and finding employment as a drug dealer, a brother sends for his sister to move Japan and live with him. With a story out of sequence, this film shows the brother and sister in their intimate moments. The experience is jarring at times and blissful at others. The setting is the Japanese redlight district of the very near future. The sister gets involved with sex and drugs and the brother lives dangerously. With their parents gone from a horrible car crash (seen more than once), all these two really have is each other in an exploitive world. The brother and sister associate with many deceptive people and the reveal of the deceiver's true nature and actual motives is constantly surprising. It is the view from the otherworldly that makes this a thrilling story. From their childhood to recent events, this film builds with the significant facts. Within the tenets of a foreshadowed guide to the experiences after death, these young adult sibilings keep their pact not to leave the other.


ett par goda ting för ögon och öron som hösten erbjuder.

/LOFFAS

RSS 2.0